FUT Pályázat

A Fiatal Urbanisták Tagozata (FUT) országos és nyilvános komplex ötletpályázatot hirdet meg Magyarország valamennyi felsőoktatási intézményének hallgatói és friss diplomások részére. Örömmel fogadjuk mindenki jelentkezését, aki "urbanistának" érzi magát és szívügye a város. ___________________ Pályázat munkacsoport tagjai: Szerdahelyi-Németh Klára, Turóczi Tímea, Zsovák Orsolya, Annus Viktor, Vajas Ákos, Tóth Boglárka

Kérdések, válaszok

2012.04.11. 10:37 futpalyazat


1. Indulhat-e valaki, aki 2010-ben szerezte a diplomáját?

Msc vagy Bsc diploma számít?
A pályázati kiírás alapján a részvétel egyik feltétele, hogy a pályázók hallgatói jogviszonnyal rendelkezzenek vagy 2011-ben védett diplománál (alapképzésen mesterszakon vagy osztatlan képzésen szerzett) nem korábbi frissdiplomások legyenek. Ennek értelémben sajnos a pályázat keretein belül nem számít frissdiplomásnak a 2010-ben szerzett diploma.


2. Indulhat-e a pályázaton, aki doktori iskolát végez?
2011-nél korábban diplomázott doktorandusz hallgató csak alap- és/vagy mesterképzésen résztvevő hallgatókkal együtt indulhat, akik jelenleg is hallgatói jogviszonyban vannak. Tehát olyan csapat nem lehetséges, amelyben több doktori képzésben résztvevő dolgozik együtt.


3. Az FTP-ről való letöltésnél a felhasználó név:
Letöltésnél ajánlott böngésző a Firefox.
‚Letöltés‘ gomb megnyomása után felugrik egy ablak. A kért adatok:

 

Szerver: nasua.dima.hu
Felhasználónév: palyazat

Jelszó: beketer

 

4. Meddig lehet a pályázatra jelentkezni?
A kiírás szerint a pályázat beadásának a határideje: 2012. május 5. , éjfél. Regisztrálni szintén eddig lehet.


5. A Béke tér környezetének demográfiai helyzetéről lehet Ön(ök)nek számunkra adatot szolgáltatni?
A kerületi honlap linkje megtalálható a hasznos linkek között, amelyen a Főépítészi Munkacsoport címszó alatt találjátok az IVS -t( Integrált Városfejlesztési Stratégia). Ebben vannak demográfiai adatok és egyéb információk. Egyéb mutatóknak szükség esetén nektek kell utánajárni. Javasoljuk a KSH.HU adattárát, vagy a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) könyvtárát.


6. A csatolt AUTOCAD-es térképi fájlban nem találhatóak meg a jelmagyarázatnál, hogy a számok és színek pontosan mit jelentenek?
Épület_ 22,21
Melléképület_31
Földrészlet határ_11
Helyrajzi szám_15, 43
Házszám_ 25
Kiemelt járdaszegély_33,34
Egyéb burkolatváltás : zölfelület, járda _ 32
Fa_ 39
Közmű, villanyoszlop_ 38
Illetve a 3 db tervezési terület lehatárolása.

7. Van-e lehetőség új tagot nevezni a meglévő csapathoz?
Természetesen igen, amennyiben megfelel a pályázati kiírásban előírt feltételeknek. (jogviszony, frissdiplomás. lásd: korábban)
A csapatoknak nincs felső létszámkorlátja. Időközben is van lehetőség új csapattagokat nevezni.
Arra kérünk Benneteket, hogy a csapatok végleges, bővített névsorát a beadási határidő (2012. 05. 05., éjfél) napján küldjétek el a regisztráció során kapott kóddal együtt.


8. Kell-e csapatnév a regisztrációhoz, vagy jelige?
Nem, mivel a pályázati kiírás alapján minden csapat a regisztrációkor egy titkos kódot kap, ami a pályázat alatt él, azonosítóként szolgál.


9. Azok a térképek, amelyek a blogon a programnál és a beadandó munkarésznél fent vannak az interneten, elérhetők-e jóval nagyobb felbontásban?
A feltöltött dwg-fájlban már lapra rendezve, megfelelő léptékben vannak az alaptérképek (melyek nyomtatási képei a dokumentáció sorai között magyarázatként kis képként szerepelnek). Tehát a digitális formából tudtok léptékhelyes nyomtatást készíteni pdf fájlba.


Jó munkát kívánunk!
FUT Pályázat-projekt munkacsoport


 

A bejegyzés trackback címe:

https://futpalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr204382672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aginagy 2012.10.16. 15:33:10

Üdv!
Nem tudom, hogy gondolkodtak- e már azon, hogy a béke téren miért nincs egy drogéria üzlet sem? Pl: DM, vagy Rossmann, vagy bármilyen ilyen típusú üzlet.... Valamint -mint lassan 40 éve a környéken lakó -mondhatom, hogy a régi Liget mozi helyén létesült szerelvényszaküzletnek sincs nagy forgalma a Jakuma fürdőszobaszalonnal együtt.... a régi mozi helyén akár lehetne egy McDonalds, vagy egy Burger King is....a fürdőszobaszalon helyett meg a drogériaüzlet.... amúgy is nem messze van az iskola, óvóda, a gyerekek legközelebb ilyen helyekre csak vagy a ferihegyi Market Central- felé mehetnek, vagy a 3 villamosmegállóval lejjebb.. Viszont pl. a környékbeli kismamák, vagy az idősek nehezebben mennek el oda, főleg autó nélkül...Ha ez egy központ, akkor simán fel lehetne virágoztatni ezekkel az üzletekkel. Nem beszélve egy jó BKV közlekedésről - ami ugyan lehet, hogy nem tartozik ide - de megfigyelték-e már, hogy a 166-os, és a 266-os mindig 1 percenként megy egymás után, a Mednyánszky utcából,és utána pedig nagy-nagy szünet van?
Köszönettel, és remélem valaki elolvassa, és elgondolkodik rajta...