FUT Pályázat

A Fiatal Urbanisták Tagozata (FUT) országos és nyilvános komplex ötletpályázatot hirdet meg Magyarország valamennyi felsőoktatási intézményének hallgatói és friss diplomások részére. Örömmel fogadjuk mindenki jelentkezését, aki "urbanistának" érzi magát és szívügye a város. ___________________ Pályázat munkacsoport tagjai: Szerdahelyi-Németh Klára, Turóczi Tímea, Zsovák Orsolya, Annus Viktor, Vajas Ákos, Tóth Boglárka

Az ötletpályázat

2012.03.19. 01:25 futpalyazat

1.   Az ötletpályázat tárgya

Budapest XVIII. kerület Béke tér és környezete városrész-központ megújítása.

 
2.   Az ötletpályázat formája
 
Az ötletpályázat jellege: hallgatói ötletpályázat
Az ötletpályázat formája: titkos
 
3.   Az ötletpályázat kiírója
 
A hallgatói ötletpályázat kiírója a Fiatal Urbanisták Tagozata.
 
4.   A tervezési terület elhelyezkedése és lehatárolása 
 
Budapest XVIII. kerületében az Üllői út, Nagybánya út és Királyhágó út kereszteződésénél fekszik a Béke tér, amelyre az 50-es villamos végállomása fut be.
A kerület egyik ütőerét képező Üllői út északnyugat-délkeleti irányban halad át a Béke téren. A térről északi irányban a Nagybánya utca vezet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülő tér felé, ahol az utca a Budapest- Cegléd-Szolnok vasútvonalnak ütközve ér véget. Déli irányban Pestszentlőrinci városrészhez tartozó Béke teret a Királyhágó út köti össze Pestszentimre városrész-központjával.
 
A tervezési terület lehatárolása a letölthető alaptérképen megtalálható, illetve a 6. pontban ismertetett részletes feladatleírásnál is látható. A Béke térre és környezetére, illetve két Önkormányzati tulajdonban lévő telekre terjed ki. A beadandó munkarészeknél a különböző léptékben megoldandó feladatokhoz segítségképpen csatoltunk térképeket, amelyek a feladat megoldásához szükséges lépték megtalálásában segítenek.
 
A helyszín megismerésére szolgáló mellékletek letölthetőek az alábbi blogról: futpalyazat.blog.hu.
 
5.   Az ötletpályázat programja és beadandó munkarészei 
 
A javaslatoknál törekedni kell a realitásokra, a komplexitásra és a fenntarthatóságra. Nem csak az egyes szempontokon belül, hanem a szempontok között is erős összefüggés és kapcsolódás legyen, ezzel is mutatva a terv életképességét, függetlenül az ábrázolási technikától. Az egységes gondolatmenet kialakítása a problémák felvetése után azokra reflektáló program, javaslat kidolgozása a cél.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futpalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr464324965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.