FUT Pályázat

A Fiatal Urbanisták Tagozata (FUT) országos és nyilvános komplex ötletpályázatot hirdet meg Magyarország valamennyi felsőoktatási intézményének hallgatói és friss diplomások részére. Örömmel fogadjuk mindenki jelentkezését, aki "urbanistának" érzi magát és szívügye a város. ___________________ Pályázat munkacsoport tagjai: Szerdahelyi-Németh Klára, Turóczi Tímea, Zsovák Orsolya, Annus Viktor, Vajas Ákos, Tóth Boglárka

Az ötletpályázat programja és beadandó munkarészei

2012.03.19. 01:31 futpalyazat


A javaslatoknál törekedni kell a realitásokra, a komplexitásra és a fenntarthatóságra. Nem csak az egyes szempontokon belül, hanem a szempontok között is erős összefüggés és kapcsolódás legyen, ezzel is mutatva a terv életképességét, függetlenül az ábrázolási technikától. A cél problémák felvetése után azokra reflektáló program, javaslat kidolgozása, egységes gondolatmenet kialakítása.

 
Hogyan szerepel a Béke tér a Te fejedben? Hogyan fogalmaznád meg a Béke tér identitását?
Készíthetsz: Rajzot, montázst, gondolat szabad vizuális megjelenítését, esetleg szöveget, verset, zeneművet.
 
 
A Béke tér szerepe a városi szövetben és a városrész-központok hierarchiájában.
 
Készíthetsz: Vizsgálatot, analitikát, vázlatot.
 
 
Hogyan töltheti be a tér jobban városi alközponti szerepét. Melyek a hiányzó funkciók a területen? Milyen funkcióra van szükség a téren és környezetében?
 
Készíthetsz: Rajzot, vázlatot, szöveges indoklást.
A feladatot az alábbi térképen látható lehatárolás szerint kell megoldani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajánlott lépték: 1:2000
 
Hogyan szerveznéd át a tér közlekedési rendszerét?
Készíthetsz: Vázlatot.
A feladatot az alábbi térképen látható lehatárolás szerint kell megoldani.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajánlott lépték: 1:2000
 
 
 
Készíts javaslatot a tér megújítására. Mutasd be a tér és környezetének kapcsolatát és a tér részletes programját, a szabad-terek megújított rendszerét.
 
Alaptérképnek használhatod a mellékletként kiadott térképet, de bármely más bemutatási technikát is használhatsz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajánlott lépték: 1:1000
 
 
Alkoss programot a kijelölt, két -részben- önkormányzati tulajdonban lévő telekre. Milyen funkciót helyeznél el? Készíthetsz akár tömegvázlatot is a helyszínre a funkció megjelölésével.
A feladatot az alábbi térképen látható lehatárolás szerint kell megoldani.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajánlott lépték: 1:500
 
Hogyan ütemeznéd a program megvalósítását? Hogyan vonnád be a civil szereplőket, a tér használóit a városrész-központ megújulásába?
 
 
Tegyél arculati javaslatot a tér és környezetének város- esztétikai megjelenésére, az apró részletekre koncentrálj. (például: épített köztéri elemek és berendezések, táblák, kirakatok,…)
 
Nem kötelező ragaszkodni az állandósult tervezési formákhoz, hanem az ötleteket, javaslatokat a saját fantáziátok alapján lehet bemutatni a zsűri számára. Ezekhez nyújtanak némi segítséget és gondolatébresztőt futpalyazat.blog.hu -n elérhető minták.
 
Az (email cím) címen történő előzetes regisztráció után a tájékoztató email-ben kapott FTP szerver címére kell feltölteni a kész dokumentumot, PDF formátumban, minimum három darab és maximum öt darab A/2-es méretű tablón és maximum 12 oldal szöveges dokumentumban, és egyéb formátumokban. A feltöltött dokumentum mérete nem haladhatja meg a 150 Mb-ot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futpalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr154324969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.